Modna kolekcija inspirirana bumbarama

Modna revija_Antonela_Gregorovic_Bumbara_2014_3Revija nazvana "Bumbara" sastojat će se od tri dijela na kojima će predstaviti zasebne kolekcije: Sport, Minimal i Glam * U pauzi između izlaza manekenki nastupit će akustični duo Irena i Mauro Giorgi * Kao najava za reviju snimljen je modni editorijal kojim je zabilježena atmosfera ruralnog života i svakodnevni život bumbara

U petak, 14. studenog u zabavnom djelu 10. Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu predstavit će se vodnjanska modna dizajnerica Antonela Gregorović. Svoju treću samostalnu modnu reviju odlučila je posvetiti svom gradu.

- Inspiraciju sam dobila gledajući film "Questa son mi, mi son boumbara" u kojem je video-portretirana Egle Cetina Katunar. Smatram da Vodnjan najbolje simboliziraju i predstavljaju bumbare, talijanske stanovnice koje su očuvale tradiciju i kulturu Vodnjana. Zato sam modnu reviju nazvala "Bumbara", ispričala je Gregorović te pojasnila da će se njezina revija, koja počinje u 20.30 sati u Domu mladih, sastojati od tri dijela.

Po prvi puta će predstaviti svoje viđenje sportske odjeće. Kolekciju koju je nazvala "Sport" čine trenerke sa cvjetnim, čipkanim i leopard uzorcima kao kombinacija uz crni pliš. Detalji su stilizirano srce i zvijezda od plexiglasa koje poručuju: "rađeno sa ljubavlju za zvijezdu poput tebe" (Made With Love For A Star Like You). Osim kao odjeća za sport i slobodno vrijeme, dizajnerica vidi svoje kreacije i kao dnevna ili svečana odjeća uz cipele na visoku petu i košulju.

Kolekcija "Minimal" je uglavnom dnevna kolekcija. Minimalistička, pročišćenih detalja, asimetričnog skrivenog kopčanja kaputa, a džepovi su skriveni u šav. Haljine su jednostavnog kroja kako bi istakle print čipke ili "pie de poule". Korišteni materijali je vuna te pamuk sa elastinom za haljine. Prevladavaju crna, bijela u varijanti "pepito i pie de poule", siva i zelena. Kao assesoar izrađen je kožni pojas na kojem je prednji dio pletenica sa kopčanjem pozadi.

"Glam" je kolekcija svečanih haljina. Suprotno od dnevne ovdje se nije "štedjelo" na detaljima. Kreacije iz ove kolekcije napravljene su od plisirane svilene organze, čipke, šljokica... Haljine su filigranski izrađene do minimalnih detalja. Osim kratkih plisiranih tu su i duge lepršave svilene haljine sa drapiranim detaljima.

U pauzi između izlaza manekenki nastupit će akustični duo Irena i Mauro Giorgi. 

Kao najava za reviju snimljen je modni editorijal kojim je zabilježena atmosferu ruralnog života i svakodnevni život bumbara. Snimljen je pored istaknutih lokacija u Vodnjanu, kao što su palača Portarol, rezidencja Trevisan, stare šterne, lokacija na kojem se dogodilo ubojstvo koje je bilo inspiracija Antoniu Smaregli za operu "Nozze istriane".

Fotografije modnog editorijala potpisuje Ana Lorencin Buljan, frizuru Hair Plus, šminku Sanja Rivić, nakit Hanny art, model je Isabella Rokvić iz modne agencije Tijara, a gosti su članovi folklora Zajednice Talijana Vodnjan.

sponzori2017

DMMU 2016 video

DMMU 2014 video

DMMU 2013 video

DMMU 2012 promo

 

DMMU 2011 video

 

ORGANIZATOR:

vodnjan-cb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUORGANIZATORI:

agroturist-cbvodnjan-2-cblag-cbolivis-cb castelier-cb

 

 

 

 

 

 

 

 

POKROVITELJ:

istarska-zupanija-cb